Skip to main content

ترکیب بردو محتویات تاریخچه کشف ترکیب بردو خواص فیزیکی و شیمیایی سایر ویژگی‌های ترکیب بردو پانویس منابع منوی ناوبری"The Discovery of Bordeaux Mixture Mixture"Potato Hopperburn Control with Bordeaux MixtureBordeaux Mixture - oil Emulsion sprayInfluence of Bordeaux Mixture on the Efficiency of lubricating-oil Emulsionsمقایسه تأثیر ترکیب بردو با گوگرد روی سلول قارچ

قارچ‌کش‌ها


قارچ کشدانشکده علومعوامل بیماری‌زاباقی ماندهزنبور عسلدیواره سلولپیوندهای شیمیاییغشاء سلولی












ترکیب بردو




از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد






پرش به ناوبری
پرش به جستجو




ترکیب بردو


ترکیب بردو




محتویات





  • ۱ تاریخچه کشف ترکیب بردو


  • ۲ خواص فیزیکی و شیمیایی


  • ۳ سایر ویژگی‌های ترکیب بردو

    • ۳.۱ دیر پایی ترکیب بردو


    • ۳.۲ دانه بندی ریز


    • ۳.۳ ماندگاری پس از بارش


    • ۳.۴ سمیت


    • ۳.۵ جلوگیری از سرمازدگی


    • ۳.۶ دافع حشرات


    • ۳.۷ اختلاط با سایر سموم


    • ۳.۸ نحوهٔ اثر ترکیب بردو



  • ۴ پانویس


  • ۵ منابع




تاریخچه کشف ترکیب بردو


سال‌ها قبل از اینکه بیماری سفیدک داخلی در اروپا زنگ خطر را برای کشاورزان به صدا درآورد، کشاورزان در تاکستان‌های فرانسه برای جلوگیری از آسیب دیدن انگورها توسط رهگذران در مسیرهای اصلی و فرعی اطراف تاکستان‌ها، چند هفته قبل از رسیدن انگورها مخلوطی از هیدروکسید کلسیم و سولفات مس به روی آنها می‌پاشیدند که رهگذران دیگر تمایلی به ناخنک زدن به محصولات تلخ و گس پیدا نکنند.


سال ۱۸۷۸ میلادی قارچ مولد سفیدک داخلی Plasmopara viticola در مدت کوتاهی خسارات زیادی به کشاورزان اروپایی زد.[۱]


بیماری در شرایط مساعد در یک فصل تمامی تاکستان‌ها را آلوده می‌کرد. در آن ایام تنها قارچ کش مرسوم گوگرد بود که اثری روی بیماری نداشت.


در سال ۱۸۸۱ استاد گیاه‌شناسی دانشکده علوم شهر بردو فرانسه به نام میلارد Millardet که می‌دانست تاکستان‌های منطقه شدیداً به بیماری سفیدک داخلی آلوده شده و برگ‌های آنها ریخته‌است، متوجه شد برخی ردیف‌های کنار جاده به بیماری آلوده نشده‌اند. روی برگ‌ها با ماده آبی رنگی پوشیده شده بود که معلوم شد این ماده رنگی، ترکیب مسی ای است که برای ممانعت از دزدی پاشیده شده‌است.


دو سال بعد پروفسور میلاردت موفق به کشف خاصیت قارچ کشی فلز مس برای کنترل سفیدک داخلی در تاکستان‌ها گردید. ترکیب قارچ کشی که پروفسور میلاردت کشف کرد، سولفات مس و هیدروکسید کلسیم بود که با توجه به محل کشف، ترکیب بردو نامیده شد و تا امروز استفاده از آن ادامه دارد.[۱]


در ایران از سال ۱۳۷۳ تولید صنعتی ترکیب بردو آغاز شد که کارایی کنترل بیماری‌های قارچی و بیماری‌های باکتریایی را دارا می‌باشد. سموم معدنی بر سموم سنتتیک ارجحیت دارند و با توجه به مشکلات زیست‌محیطی ناشی از مصرف سموم سنتتیک، ترکیب بردو جزء سموم معدنی انگشت شماری است که در کشاورزی ارگانیک توصیه می‌شود.[۲][۳]



خواص فیزیکی و شیمیایی


ترکیب بردو که با مخلوط کردن محلول سولفات مس و دوغاب هیدروکسید کلسیم بدست می‌آید، ماده‌ای آبی رنگ، غیرمتبلور و ژلاتینی با دانه بندی خیلی ریز و چسبندگی بسیار زیاد می‌باشد که پس از پاشیده شدن روی گیاه در اثر رطوبت و گازکربنیک به تدریج تبدیل به ترکیبات کمپلکسی می‌شود که مرتباً یون مس آزاد می‌کند.
مخلوط بدست آمده درحالت سوسپانسیون بدون بافت کریستالی است و به صورت تودهٔ به هم چسبیده و یکنواخت روی گیاه کاملاً می‌نشیند درحالی که سایر ترکیبات مسی مانند اکسی کلرور مس به دلیل داشتن بافت کریستالی ذراتی جدا از هم داشته و کمتر بر روی گیاه می‌نشیند.[۴]



سایر ویژگی‌های ترکیب بردو



دیر پایی ترکیب بردو


ترکیب بردو به دلیل آزاد کردن تدریجی یون مس اثر دیرپایی دارد. اثر قارچ کشی و باکتری کشی ترکیبات مسی مربوط به آزاد شدن حداقل یک پی‌پی‌ام یون مس (ppm Cu++1) است که می‌تواند تا حدودی بیماری را کنترل کند. برای کنترل شدن کنیدی و کنیدی فورهای قارچ در اواخر آلودگی به ۳ تا ۵ پی‌پی‌ام یون مس نیاز است. ترکیب بردو بیشتر از ۵ پی‌پی‌ام یون مس آزاد می‌کند، درحالی که دیگر ترکیبات مسی نمی‌تواند این میزان یون مس را آزاد کند تا در کنترل عوامل بیماری‌زا مؤثر باشد.[۵]



دانه بندی ریز


ترکیب بردو با دانه بندی ۲ تا ۳ میکرون، مؤثرتر از دیگر سموم مسی است. ترکیب بردو به دلیل دانه بندی بسیار ریز و چسبندگی مطلوب، کارایی مؤثری داشته و در مقایسه با سموم پودری مقرون به صرفه است.



ماندگاری پس از بارش


به دلیل دانه بندی بسیار ریز، چسبندگی بالا و تثبیت شدن بصورت کمپلکس روی بافت گیاه حتی پس از بارش‌های طولانی نیز یون‌های مس روی گیاه باقی مانده و نسبت به سایر سموم مسی ماندگاری طولانی تری روی گیاه دارد.[۶]



سمیت


ترکیب بردو با داشتن LD50 Oral for rat>4000 mg/ kg جزء سالمترین سموم می‌باشد.



جلوگیری از سرمازدگی


ترکیب بردو به دلیل از بین بردن باکتری‌هایی که هسته اولیه بلورهای یخ Bacterial Ice Nucleation را می‌سازند، خطر سرمازدگی را کم می‌کند.[۷]



دافع حشرات


ترکیب بردو برای زنبور عسل بی‌خطر بوده،[۸] دافع حلزون و حشراتی مانند زنجرک و موریانه است.[۹]



اختلاط با سایر سموم


ترکیب بردو با نیکوتین، گوگرد و روغن ولک قابل اختلاط است[۱۰][۱۱]؛ ولی نباید با حشره کش‌های ارگانوفسفریک و نیز سمومی که در محیط قلیائی تجزیه می‌شوند مخلوط شود.



نحوهٔ اثر ترکیب بردو


ترکیب بردو یک بازدارنده چند نقطه اثر است.[۱۲] یون‌های مس پس از جذب شدن در دیواره سلول باکتری یا قارچ، همزمان بازدارنده چندین روند فیزیولوژیکی درون سلول است. ترکیب بردو با ایجاد پیوندهای شیمیایی جدید، پروتئین‌ها را درهم شکسته، کارکرد آنزیم‌ها را برهم زده، در روندهای حیاتی سلول مانند تنفس اختلال بوجود آورده، فعالیت غشاء سلولی را کاهش داده و در نهایت منجر به مرگ سلول می‌شود. این ویژگی سبب می‌شود عامل بیماری نتواند خود را در برابر ترکیب بردو مقاوم کند.[۳]



پانویس




  1. ۱٫۰۱٫۱ "The Discovery of Bordeaux Mixture Mixture"


  2. [۱]


  3. ۳٫۰۳٫۱ [۲]


  4. [۳]


  5. [۴]


  6. [۵]


  7. [۶],


  8. [۷]،


  9. Potato Hopperburn Control with Bordeaux Mixture,.


  10. Bordeaux Mixture - oil Emulsion spray,.


  11. Influence of Bordeaux Mixture on the Efficiency of lubricating-oil Emulsions,.


  12. مقایسه تأثیر ترکیب بردو با گوگرد روی سلول قارچ،



منابع




    1. Pears, Pauline, et al. HDRA Encyclopedia Of Organic Gardening, pp103, Dorling Kindersley Ltd, London, 2005

  1. ایپکچی، جلیل. ترکیب بردو و بیماری‌های گیاهی. تهران: نشر سپهر، ۱۳۷۹. شابک 964-360-569-8. [۸]

  2. clh_rac_background_doc_bordeaux_mixtures_en.pdf




برگرفته از «https://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=ترکیب_بردو&oldid=24967976»










منوی ناوبری



























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.068","walltime":"0.075","ppvisitednodes":"value":289,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":1078,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":30,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":8,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":4859,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 17.177 1 -total"," 99.13% 17.027 2 الگو:پانویس"," 17.22% 2.958 2 الگو:Column-count"],"cachereport":"origin":"mw1248","timestamp":"20190403004410","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"u062au0631u06a9u06ccu0628 u0628u0631u062fu0648","url":"https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D8%A8_%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%88","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q893396","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q893396","author":"@type":"Organization","name":"u0645u0634u0627u0631u06a9u062au200cu06a9u0646u0646u062fu06afu0627u0646 u067eu0631u0648u0698u0647u0654 u0648u06ccu06a9u06ccu200cu0645u062fu06ccu0627","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2016-08-08T13:58:19Z","dateModified":"2018-12-02T13:22:29Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/7/72/%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D8%A8_%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%88.jpeg"(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":130,"wgHostname":"mw1240"););

Popular posts from this blog

Wikipedia:Vital articles Мазмуну Biography - Өмүр баян Philosophy and psychology - Философия жана психология Religion - Дин Social sciences - Коомдук илимдер Language and literature - Тил жана адабият Science - Илим Technology - Технология Arts and recreation - Искусство жана эс алуу History and geography - Тарых жана география Навигация менюсу

Bruxelas-Capital Índice Historia | Composición | Situación lingüística | Clima | Cidades irmandadas | Notas | Véxase tamén | Menú de navegacióneO uso das linguas en Bruxelas e a situación do neerlandés"Rexión de Bruxelas Capital"o orixinalSitio da rexiónPáxina de Bruselas no sitio da Oficina de Promoción Turística de Valonia e BruxelasMapa Interactivo da Rexión de Bruxelas-CapitaleeWorldCat332144929079854441105155190212ID28008674080552-90000 0001 0666 3698n94104302ID540940339365017018237

What should I write in an apology letter, since I have decided not to join a company after accepting an offer letterShould I keep looking after accepting a job offer?What should I do when I've been verbally told I would get an offer letter, but still haven't gotten one after 4 weeks?Do I accept an offer from a company that I am not likely to join?New job hasn't confirmed starting date and I want to give current employer as much notice as possibleHow should I address my manager in my resignation letter?HR delayed background verification, now jobless as resignedNo email communication after accepting a formal written offer. How should I phrase the call?What should I do if after receiving a verbal offer letter I am informed that my written job offer is put on hold due to some internal issues?Should I inform the current employer that I am about to resign within 1-2 weeks since I have signed the offer letter and waiting for visa?What company will do, if I send their offer letter to another company