Arroz fritido Índice Características | Véxase tamén | Menú de navegaciónReceta: Como facer arroz fritido (en castelán)
ArrozGastronomía da ChinaGastronomía do Xapón
chinés simplificadochinés tradicionalpinyincociña chinesaXapón4000 acarrozbanquetesAsiaFukienSingapurcenoirasxermolos de soiaapioervellaspoloporcogambasspamtofucebolasalloaceite vexetalgraxa animalovopementamollos picantespementa negramollo de soiasalgadochalotaspirixelcenoiraspemento
Arroz fritido
Saltar ata a navegación
Saltar á procura
O arroz fritido (en chinés simplificado: 炒飯; en chinés tradicional:炒饭; en pinyin:chǎofàn) é un prato moi popular da cociña chinesa. Orixinario dun prato caseiro procedente do Xapón, suponse que procede do ano 4000 ac, elaborado a partir dunha receita que inclúe o arroz como ingrediente principal. Nos banquetes chineses sérvese coma o penúltimo prato.
Adóitase coñecer tamén co nome de "arroz fritido tres delicias", especialmente nos restaurantes chineses de Galicia, e nos preparados conxelados do prato.
Índice
1 Características
1.1 Ingredientes
1.2 Preparación e adubo
1.3 Presentación
2 Véxase tamén
2.1 Outros artigos
2.2 Ligazóns externas
Características |
Existen ducias de variedades de arroz fritido, cada un coa súa propia listaxe específica de ingredientes. En Asia as variedades máis famosas inclúen o yangchow e arroz fritido de Fukien.
Nos restaurantes do oeste da China, que fornecían a clientela estranxeira, foron inventando as súas propias variedades de arroz fritido, incluíndo o arroz fritido con ovo, o arroz fritido (picante) de Singapur (que curiosamente non está realmente dispoñíbel en Singapur) e o “arroz fritido especial” que se atopa en todas partes.
Ingredientes |
Os ingredientes empregados na elaboración do arroz fritido varían enormemente. Adoitan incluír ingredientes tales como cenoiras, xermolos de soia, apio, ervellas, e outros ingredientes cárnicos como polo, porco, gambas, spam ou tofu. A miúdo inclúense cebolas e allo ben picados, este engadido dá complexidade e textura.
Preparación e adubo |
Adóitase cociñar nun wok e inclúe aceite vexetal ou graxa animal para evitar que se apegañe, así como proporcionar sabor. Os cachiños de ovo engádense para dar cor en moitos pratos. A pementa ou os mollos picantes que proporcionan un lixeiro toque picante a este prato, ás veces se ofrecen nun prato pequeno separado do arroz. Moitos cociñeiros aduban o arroz fritido con pementa negra. O mollo de soia dá ao arroz fritido a súa cor morena e o sabor salgado.
Presentación |
O arroz fritido sérvese coma compañamento a outro prato ou, alternativamente se pode considerar un prato en si mesmo.
É moi popular adobiarlo con chalotas fritidas, algunhas poliñas de pirixel, cenoiras relada con formas intricadas ou algún pemento en rebandas por riba do arroz.
Véxase tamén |
Wikimedia Commons ten máis contidos multimedia na categoría: Arroz fritido |
Vexa a entrada do Galizionario acerca de arroz tres delicias |
Outros artigos |
- Arroz con chícharos (prato)
Ligazóns externas |
- Receta: Como facer arroz fritido (en castelán)
Categorías:
- Arroz
- Gastronomía da China
- Gastronomía do Xapón
(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.128","walltime":"0.185","ppvisitednodes":"value":283,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":6924,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":647,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":11,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":1,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 141.736 1 -total"," 48.85% 69.239 1 Modelo:Control_de_autoridades"," 37.15% 52.651 3 Modelo:Caixa_lateral"," 28.49% 40.378 1 Modelo:Commonscat"," 27.06% 38.359 2 Modelo:Irmáns"," 16.33% 23.145 1 Modelo:Contén_texto_chinés"," 14.64% 20.746 1 Modelo:Contén_caracteres_especiais"," 4.58% 6.491 1 Modelo:Título_sen_retrouso"," 4.00% 5.665 1 Modelo:Wiktionary"," 2.06% 2.916 1 Modelo:Outros_homónimos"],"scribunto":"limitreport-timeusage":"value":"0.061","limit":"10.000","limitreport-memusage":"value":1378699,"limit":52428800,"cachereport":"origin":"mw1326","timestamp":"20190511085728","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Arroz fritido","url":"https://gl.wikipedia.org/wiki/Arroz_fritido","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q1076874","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q1076874","author":"@type":"Organization","name":"Contribuidores dos projetos da Wikimedia","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2014-04-03T11:44:36Z","dateModified":"2017-11-09T14:12:04Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/Fried_Rice_-_2006-02-12.jpg"(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":171,"wgHostname":"mw1257"););