Skip to main content

Arroz fritido Índice Características | Véxase tamén | Menú de navegaciónReceta: Como facer arroz fritido (en castelán)

Multi tool use
Multi tool use

ArrozGastronomía da ChinaGastronomía do Xapón


chinés simplificadochinés tradicionalpinyincociña chinesaXapón4000 acarrozbanquetesAsiaFukienSingapurcenoirasxermolos de soiaapioervellaspoloporcogambasspamtofucebolasalloaceite vexetalgraxa animalovopementamollos picantespementa negramollo de soiasalgadochalotaspirixelcenoiraspemento












Arroz fritido




Na Galipedia, a Wikipedia en galego.






Saltar ata a navegación
Saltar á procura





Arroz fritido con diferentes ingredientes.




Prato con arroz fritido na cociña xaponesa (ファイルの概要).




O arroz fritido (en chinés simplificado: 炒飯; en chinés tradicional:炒饭; en pinyin:chǎofàn) é un prato moi popular da cociña chinesa. Orixinario dun prato caseiro procedente do Xapón, suponse que procede do ano 4000  ac, elaborado a partir dunha receita que inclúe o arroz como ingrediente principal. Nos banquetes chineses sérvese coma o penúltimo prato.


Adóitase coñecer tamén co nome de "arroz fritido tres delicias", especialmente nos restaurantes chineses de Galicia, e nos preparados conxelados do prato.




Índice





  • 1 Características

    • 1.1 Ingredientes


    • 1.2 Preparación e adubo


    • 1.3 Presentación



  • 2 Véxase tamén

    • 2.1 Outros artigos


    • 2.2 Ligazóns externas





Características |


Existen ducias de variedades de arroz fritido, cada un coa súa propia listaxe específica de ingredientes. En Asia as variedades máis famosas inclúen o yangchow e arroz fritido de Fukien.
Nos restaurantes do oeste da China, que fornecían a clientela estranxeira, foron inventando as súas propias variedades de arroz fritido, incluíndo o arroz fritido con ovo, o arroz fritido (picante) de Singapur (que curiosamente non está realmente dispoñíbel en Singapur) e o “arroz fritido especial” que se atopa en todas partes.



Ingredientes |


Os ingredientes empregados na elaboración do arroz fritido varían enormemente. Adoitan incluír ingredientes tales como cenoiras, xermolos de soia, apio, ervellas, e outros ingredientes cárnicos como polo, porco, gambas, spam ou tofu. A miúdo inclúense cebolas e allo ben picados, este engadido dá complexidade e textura.



Preparación e adubo |


Adóitase cociñar nun wok e inclúe aceite vexetal ou graxa animal para evitar que se apegañe, así como proporcionar sabor. Os cachiños de ovo engádense para dar cor en moitos pratos. A pementa ou os mollos picantes que proporcionan un lixeiro toque picante a este prato, ás veces se ofrecen nun prato pequeno separado do arroz. Moitos cociñeiros aduban o arroz fritido con pementa negra. O mollo de soia dá ao arroz fritido a súa cor morena e o sabor salgado.



Presentación |


O arroz fritido sérvese coma compañamento a outro prato ou, alternativamente se pode considerar un prato en si mesmo.


É moi popular adobiarlo con chalotas fritidas, algunhas poliñas de pirixel, cenoiras relada con formas intricadas ou algún pemento en rebandas por riba do arroz.



Véxase tamén |







Outros artigos |


  • Arroz con chícharos (prato)


Ligazóns externas |


  • Receta: Como facer arroz fritido (en castelán)



Traído desde "https://gl.wikipedia.org/w/index.php?title=Arroz_fritido&oldid=4548085"










Menú de navegación


























(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.128","walltime":"0.185","ppvisitednodes":"value":283,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":6924,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":647,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":11,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":1,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 141.736 1 -total"," 48.85% 69.239 1 Modelo:Control_de_autoridades"," 37.15% 52.651 3 Modelo:Caixa_lateral"," 28.49% 40.378 1 Modelo:Commonscat"," 27.06% 38.359 2 Modelo:Irmáns"," 16.33% 23.145 1 Modelo:Contén_texto_chinés"," 14.64% 20.746 1 Modelo:Contén_caracteres_especiais"," 4.58% 6.491 1 Modelo:Título_sen_retrouso"," 4.00% 5.665 1 Modelo:Wiktionary"," 2.06% 2.916 1 Modelo:Outros_homónimos"],"scribunto":"limitreport-timeusage":"value":"0.061","limit":"10.000","limitreport-memusage":"value":1378699,"limit":52428800,"cachereport":"origin":"mw1326","timestamp":"20190511085728","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Arroz fritido","url":"https://gl.wikipedia.org/wiki/Arroz_fritido","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q1076874","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q1076874","author":"@type":"Organization","name":"Contribuidores dos projetos da Wikimedia","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2014-04-03T11:44:36Z","dateModified":"2017-11-09T14:12:04Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/Fried_Rice_-_2006-02-12.jpg"(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":171,"wgHostname":"mw1257"););h,n,rQmfBEQ2yeK8WTli7,gkTywZI08Ca hDPn,io,bcn0g8Ok,2yf7lobyZtWd6TC
PMZPjX

Popular posts from this blog

RemoteApp sporadic failureWindows 2008 RemoteAPP client disconnects within a matter of minutesWhat is the minimum version of RDP supported by Server 2012 RDS?How to configure a Remoteapp server to increase stabilityMicrosoft RemoteApp Active SessionRDWeb TS connection broken for some users post RemoteApp certificate changeRemote Desktop Licensing, RemoteAPPRDS 2012 R2 some users are not able to logon after changed date and time on Connection BrokersWhat happens during Remote Desktop logon, and is there any logging?After installing RDS on WinServer 2016 I still can only connect with two users?RD Connection via RDGW to Session host is not connecting

Vilaño, A Laracha Índice Patrimonio | Lugares e parroquias | Véxase tamén | Menú de navegación43°14′52″N 8°36′03″O / 43.24775, -8.60070

Cegueira Índice Epidemioloxía | Deficiencia visual | Tipos de cegueira | Principais causas de cegueira | Tratamento | Técnicas de adaptación e axudas | Vida dos cegos | Primeiros auxilios | Crenzas respecto das persoas cegas | Crenzas das persoas cegas | O neno deficiente visual | Aspectos psicolóxicos da cegueira | Notas | Véxase tamén | Menú de navegación54.054.154.436928256blindnessDicionario da Real Academia GalegaPortal das Palabras"International Standards: Visual Standards — Aspects and Ranges of Vision Loss with Emphasis on Population Surveys.""Visual impairment and blindness""Presentan un plan para previr a cegueira"o orixinalACCDV Associació Catalana de Cecs i Disminuïts Visuals - PMFTrachoma"Effect of gene therapy on visual function in Leber's congenital amaurosis"1844137110.1056/NEJMoa0802268Cans guía - os mellores amigos dos cegosArquivadoEscola de cans guía para cegos en Mortágua, PortugalArquivado"Tecnología para ciegos y deficientes visuales. Recopilación de recursos gratuitos en la Red""Colorino""‘COL.diesis’, escuchar los sonidos del color""COL.diesis: Transforming Colour into Melody and Implementing the Result in a Colour Sensor Device"o orixinal"Sistema de desarrollo de sinestesia color-sonido para invidentes utilizando un protocolo de audio""Enseñanza táctil - geometría y color. Juegos didácticos para niños ciegos y videntes""Sistema Constanz"L'ocupació laboral dels cecs a l'Estat espanyol està pràcticament equiparada a la de les persones amb visió, entrevista amb Pedro ZuritaONCE (Organización Nacional de Cegos de España)Prevención da cegueiraDescrición de deficiencias visuais (Disc@pnet)Braillín, un boneco atractivo para calquera neno, con ou sen discapacidade, que permite familiarizarse co sistema de escritura e lectura brailleAxudas Técnicas36838ID00897494007150-90057129528256DOID:1432HP:0000618D001766C10.597.751.941.162C97109C0155020